Roladki drobiowe nadziewane w sosie koperkowym

4.49 (174 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Drobiowe soczyste roladki, nadziewane mozarellą z warzywami zniknęły ze stołu w pierwszej kolejności w obecności gości

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 3 pojedyncze filety z kurczaka
    1 marchewka
    12 dag mozarelli
    8 pieczarek
    1 duża cebula
    1 łyżka bułki tartej
    2 szklanki bulionu drobiowego
    3 łyżki śmietany
    1 łyżka mąki pszennej
    koperek
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki drobiowe nadziewane w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-20mnlw2 1. Pieczarki drobno kroimy, podsmażamy wraz z cebulą na patelni do odparowania wody. Dodajemy drobno pokrojoną marchewkę, ser mozarella i 2 łyżki koperku. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • image-0rf6t5c 2. Każdy filet kroimy poziomo na pół i rozbijamy dość cienko przy pomocy folii lub torebek spożywczych. Na każdy filet nakładamy sporą ilość farszu i zwijamy w rulon.
  • roladki gotowe do włożenia do garnka 3. Następnie kładziemy pojedynczo na folii spożywczej, zawijamy w kształt cukierka (gdy zawinę roladkę biorę folię za końcowe brzegi, obracam do momentu całkowitego zaciśnięcia brzegów i zawiązuję je). Wkładamy rolady do garnka, zalewamy wodą i gotujemy około 1 godziny, jeśli dodamy do farszu ugotowaną wcześniej marchewkę czas gotowania rolad możemy skrócić do 40 minut.
    W garnku zagotowujemy bulion drobiowy, zaprawiamy go mąką, śmietaną i dodajemy dużo koperku, wkładamy do niego rolady wyjęte z folii i gotujemy około 5 minut.
  • roladki 4. Roladki świetnie się komponują ze szpinakowymi kopytkami, które znajdziecie w moich przepisach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Farsz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować