Roladki drobiowe w sosie koperkowym

4.45 (174 ocen)

Obiad dla całej rodziny

Składniki:

  • 3 piersi z kurczaka
    sól i pieprz
    2 pęczki koperku
    3 łyżki śmietany 18 %
    czosnek granulowany
    1/2 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

4.45 (174 ocen)

Roladki drobiowe w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Filety z kurczaka delikatnie rozbij. Koperek posiekaj.
    Mięso natrzyj solą,czosnkiem i połową koperku. Z mięsa uformuj roladki i zepnij wykałaczką.
  • 2. Roladki podsmaż na odrobinie oleju do momentu aż się zarumienią,po czym dodaj ok. 1/2 szklanki wody. Zmniejsz ognień i duś przez ok. 15 minut.
    Z roladek wyjmij wykałaczki.
    Śmietanę wymieszaj z mąką i odrobiną wody. Wlej do garnka,w którym gotowały się roladki. Do sosu dodaj pozostały koperek. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować