Roladki drobiowe faszerowane serem pleśniowym

4.49 (187 ocen)

  • 60 min

Prosta i zaskakująco smaczna propozycja na ciepłą przystawkę lub danie obiadowe

  • 60 min

Składniki:

  • pierś z kurczaka 700 gram
    ser pleśniowy 150 gram
    szynka parmeńska 10 plastrów
    owoc granatu
    sól i pieprz do smaku

Wystaw ocenę:

4.49 (187 ocen)

Roladki drobiowe faszerowane serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    najpierw pierś myjemy i osuszamy, kroimy na kawałki i lekko ubijamy.
    następnie ser kroimy w słupki, a na desce układamy plastry szynki.
    na szynkę kładziemy porcje mięsa, oprószamy solą i pieprzem, kładziemy ser i zwijamy. Na szynkę kładziemy porcje mięsa, oprószamy solą i pieprzem, kładziemy ser i zwijamy.


  • 2. roladki podsmażamy na patelni, a następnie wkładamy do piekarnika na 15 minut aby ładnie się podrumieniły.
  • 3. po wyjęciu z piekarnika dekorujemy roladki pestkami granatu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Mięso Sery Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować