Roladki drobiowe z pleśniowym serem i morelami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo lubię sery, a raczej nawet kocham! Mąż się troszkę krzywi na niebieski ser pleśniowy,ale w roladkach zjada :) Takie sery trzeba uwielbiać.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 duże filety drobiowe
    2-3 świeże morele lub suszone.
    ser pleśniowy niebieski lub inny ser np.camembert lub feta.
    koperek (nie jest konieczny)
    przyprawy

    Panierka:
    1 jajko
    pół szklanki mąki
    1 szklanka bułki tartej

    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki drobiowe z pleśniowym serem i morelami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • SKŁADNIKI NA ROLADKI 1. Składniki na roladki. Morele i koperek umyj. Ser potnij na mniejsze kawałki, morele na plasterki ,a koperek drobno posiekaj.
  • filety 2. Filety myjemy i osuszamy. Przecinamy na plastry, każdy plaster wkładamy do woreczka foliowego i rozbijamy delikatnie młotkiem.
  • filety z nadzieniem 3. Na przygotowane filety dajemy ulubione przyprawy, ja dodaję sól i pieprz. Kładziemy ulubiony ser i morelę.
  • roladki obtoczone w koperku 4. Delikatnie zwijamy i obtaczamy w koperku.
  • roladki w mące 5. Następnie obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej.
  • roladki 6. Rozgrzewamy olej na patelni i obsmażamy roladki na rumiany kolor z każdej strony. Następnie przykrywamy pokrywką i smażymy na małym ogniu pod przykryciem aby roladki w środku nie były surowe.
  • roladki 7. Gotowe. Podajemy z pure ziemniaczanym i gotowaną modą kapustą.

Porady

Do roladek możemy włożyć ulubiony składnik.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Morele Ser pleśniowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować