roladki drobiowe cytrynowo-kukurydziene

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

roladki drobiowe z fetą, cytryną i kukurydzą

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki:
    4 udka bez kości
    2 ząbki czosnku
    szczypta soli i pieprzu do posypania udek
    farsz:
    1/2 opakowania sera feta półtłustego
    2 łyżki kukurydzy z puszki

    1 łyżka masła
    skórka z 1/2 cytryny
    1/2 łyżeczki oregano
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki drobiowe cytrynowo-kukurydziene - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. farsz:
    Ser feta kruszymy, dodajemy do niego otartą skórkę cytrynową, oregano, masło oraz kukurydzę, całość mieszamy.

    Udka nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posypujemy lekko solą i pieprzem. Na mięso nakładamy warstwę farszu, a potem zwijamy w roladę. Każdą z rolad dokładnie (jak najciaśniej,aby nie dostała się woda) zawijamy w folię spożywczą skręcając po bokach jej końce.
    Roladki gotujemy około 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy z folii, lekko osuszamy i podsmażamy na patelni przez chwilę aby nabrały ładnego koloru.

    Do wykonania rolad można użyć też filetu z kurczaka pokrojonego w cienkie plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Feta Kukurydza Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować