Roladka z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umyte warzywa ścieramy na tarce do jarzyn o dużych oczkach.
Na patelni podsmażamy warzywa z dwiema łyzkami oleju-mieszając,dopóki nam woda odparuje.Odstawiamy do wystygnięcia.
2.Mięso rozbijamy na cieniutkie płaty.
Na tackę lub na blat rozkładamy folię spożywczą.Na niej rozbite płaty mięsa tak żeby lekko nachodziły na siebie.Solimy,pieprzymy i posypujemy przyprawą do kurczaka.
3.Na całość wykładamy przestudzony farsz , paski sera i zawijamy.
4.Całą roladkę mocno owijamy w folię spożywczą,tworząc tak zwanego cukierka,końcówki wiążemy nicią i wkładamy do gotującej się wody i gotujemy 30 minut na wolnym ogniu...
5.Po tym czasie wyciągamy,rozwijamy. Panierujemy w bułce tartej i smażymy z kazdej strony przez chwilkę
Komentarze