Roladka z Indyka

0 (0 ocen)

Pyszności mówię wam ;) Z jednej roladki wychodzi siedem plastrów takich jak widać na zdjęciu . . .

Składniki:

  • 4 sznycle z indyka (400g)
    1 mała cukinia
    1 średnia czerwona papryka
    5 pasków ser żółty (u mnie gouda)
    3 szczypty przyprawa do kurczaka (np.złocista)
    olej do smażenia
    bułka tarta (4 łyżki)
    sól,pieprz (wg.uznania)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladka z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladka z Indyka 1. Umyte warzywa ścieramy na tarce do jarzyn o dużych oczkach.

    Na patelni podsmażamy warzywa z dwiema łyzkami oleju-mieszając,dopóki nam woda odparuje.Odstawiamy do wystygnięcia.
  • Roladka z Indyka 2. Mięso rozbijamy na cieniutkie płaty.
    Na tackę lub na blat rozkładamy folię spożywczą.Na niej rozbite płaty mięsa tak żeby lekko nachodziły na siebie.Solimy,pieprzymy i posypujemy przyprawą do kurczaka.
  • Roladka z Indyka 3. Na całość wykładamy przestudzony farsz , paski sera i zawijamy.
  • Roladka z Indyka 4. Całą roladkę mocno owijamy w folię spożywczą,tworząc tak zwanego cukierka,końcówki wiążemy nicią i wkładamy do gotującej się wody i gotujemy 30 minut na wolnym ogniu...
  • Roladka z Indyka 5. Po tym czasie wyciągamy,rozwijamy. Panierujemy w bułce tartej i smażymy z kazdej strony przez chwilkę
  • Roladka z Indyka 6. Następnie kroimy na plastry i podajemy...
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Indyk Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować