Rolada ziemniaczana z pieczarkami i serem

4.5 (149 ocen)

  • 30 min

Fajne i bardzo smaczne danie obiadowe.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g młodych ziemniaków
    200 g pieczarek
    200 g startego sera żółtego
    1 marchewka
    cebula
    2 jajka
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    łyżka masła
    sól
    pieprz
    posiekana dymka
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada ziemniaczana z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyścić,pokroić w półplasterki i posmażyć na maśle.
    Ziemniaki i marchewkę obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach,przełożyć do miski,dodać posmażone pieczarki,start ser,pokrojoną w kostkę cebulę,mąkę ziemniaczaną,wbić jajka,doprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.
  • 2. Przygotowaną masę wyłożyć na folię aluminiową i uformować z niej roladę,uformowaną roladę obwinąć wystającą folią aluminiową.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni C i piec około 50 minut.
    Przed podaniem posypać posiekaną dymką..
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować