Rolada ziemniaczana

4.5 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Rolada świetnie smakuje sama ale i w towarzystwie mięsa.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
    1 wafel kwadratowy
    koperek
    sól
    pieprz
    cebula
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada ziemniaczana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki myjemy , obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Rozgniatamy je tłuczkiem . Na patelni podsmażamy posiekaną cebulkę i dodajemy ją do ziemniaków. Przyprawiamy je solą i pieprzem. Dodajemy również dużo koperku Masa ziemniaczana musi być gorąca. Taką masę ziemniaczaną wykładamy równomiernie na wafel.Zostawiamy tak na 5 minut i zawijamy w ściereczkę i chowamy do lodówki na całą noc. Na drugi dzień kroimy ją w plastry i smażymy na oleju. na złoty kolor.

Porady

takie talarki można również obtoczyć w jajku i bułce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować