Rolada z sera żółtego z mięsem mielonym

4.37 (214 ocen)

  • 60 min

Idealny dodatek na uroczyste okazje!

  • 60 min

Składniki:

  • Farsz:
    70 dag mięsa mielonego np. z łopatki
    30 dag pieczarek
    0,5 papryki
    1 mała cebula
    2 jajka
    Bułka tarta
    Sól, pieprz

    Ciasto serowe:
    40 dag sera żółtego
    4 jajka
    0,5 szkl majonezu
    Szczypta suszonego majeranku
Wystaw ocenę:

4.37 (214 ocen)

Zobacz również:

Rolada Przystawki

Rolada z sera żółtego z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz: Pieczarki obrać i pokroić w piórka, a cebulę i paprykę w kostkę. Przesmażyć razem na odrobinie tłuszczu do odparowania płynu. Wszystkie składniki razem połączyć. Gdyby masa była rzadka dodać bułkę tartą. Doprawić.
  • 2. Ciasto serowe: Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jajka ubić ze szczyptą soli. Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Przelać na dużą blachę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 15 minut w 180 stopniach. Od jeszcze ciepłego placka odlepić papier. Nałożyć farsz zostawiając sobie po bokach 1,5 cm marginesy i zwinąć w ciasną roladę. Owinąć ją w papier do pieczenia aby przy ponownym pieczeniu się nie rozeszła. Piec ok. 35 – 40 minut w 180 stopniach
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować