Rolada z czosnku niedźwiedziego

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Bardzo aromatyczna , smaczna z mnóstwem witamin w nowej odsłonie wytrawna rolada.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Rolada:
    3 łyżki rozmrożonego czosnku niedźwiedziego
    5 jaj
    1 szklanka mąki pszennej + 2 łyżki skrobi kukurydzianej
    szczypta soli
    Farsz :
    300 g twarogu + 2 łyżki śmietany
    4 kolby mini kukurydzy konserwowej
    1 papryka marynowana bez skóry
    3 - 4 plastry szynki
    pasternak lub pietruszka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rolada z czosnku niedźwiedziego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blachę wykładamy papierem, smarujemy olejem , układamy np. wycięte z pasternaku choinki.Rozmrożony czosnek niedźwiedzi rozdrabniamy na papkę blenderem.Białka oddzielamy od żółtek . Białka ubijamy na sztywno z solą, dodajemy po jednym żółtku. Do puszystej masy dodajemy mus czosnkowy chwilę miksujemy. Przesiewamy partiami obie mąki , wszystko dokładnie mieszając łopatką. Ciasto wylewamy na przygotowaną blachę i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180° C . Na letnie ciasto rozsmarowujemy zmiksowany twaróg ze śmietaną , układamy kukurydzę , paski papryki i szynki. Zwijamy mocno roladę , owijamy folią spożywczą ,wkładamy najlepiej na noc do lodówki .

Porady

Zamiast czosnku niedźwiedziego można użyć szpinaku.Osoby które nie jedzą mięsa mogą pominąć wędlinę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek niedźwiedzi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować