Rolada z indyka z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Rolada faszerowana pieczarkami, owinięta aromatycznym boczkiem, który sprawia, że mięso jest pyszne i soczyste.

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg fileta z indyka
    • 20 dag pieczarek
    • 1 cebula
    • 7 pasków podłużnych boczku parzonego
    • ½ szklanki soku jabłkowego
    • ¾ szklanki wina białego
    • 1 łyżeczka maki pszennej
    • ¾ szklanki śmietany 12 %
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Wina Sok

Rolada z indyka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Z mięsa usuwamy wystające części, kroimy wzdłuż, ale nie do końca i rozbijamy tak żeby powstał nam prostokąt. Doprawiamy solą.
  • pieczarki 2. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojone pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz sola.
  • rolada 3. Gotowy farsz rozkładamy na mięsie. Mięso zwijamy w roladę, owijamy boczkiem oraz folią aluminiową i pieczemy 35 minut w 180°C. 10 minut przed końcem pieczenia zdejmujemy folię, aby boczek się zarumienił. Po upieczeniu mięso kroimy w grubsze plastry i układamy na półmisku.
  • sos 4. Sok jabłkowy oraz wino gotujemy i zagęszczamy mąką rozrobioną ze śmietaną.
    Sosem polewamy roladę.
  • rolada 5. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Indyk Sok jabłkowy Wino

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

4.48 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Rolada z indyka- pieczone w rękawie do pieczenia

To może cię zainteresować