Rolada truskawkowo-jagodowa

0 (0 ocen)

Rolada - dwa smaki

Składniki:

  • BISZKOPT :
    6 jajek
    18 dkg. cukru
    10 dkg. mąki
    6 łyżek ciepłej wody
    1/2 łyżeczki wanilii
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Masa :
    2 szklanki śmietany 30 %
    20 dkg . jagód
    20 dkg. truskawek
    5 łyżeczek żelatyny
    0,5 szklanki cukru pudru
    1/2 łyżeczki wanilii
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Rolada truskawkowo-jagodowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada truskawkowo- jagodowa 1.


    BISZKOPT : Jaja umyć , oddzielić żółtka od białek , do żółtek wsypać cukier , ubijając wlać ciepłą wodę , ubić na sztywno , dodać wanilię . Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia , połączyć z ubitymi żółtkami , białka ubić dodać do żółtek delikatnie wymieszać . Przygotować blachę o wymiarach 35/38 , piec około 20 minut w temp. 180 *C . Po upieczeniu ciepły biszkopt wyłożyć na lnianą ściereczkę i zwinąć roladę
    MASA : śmietanę ubić z cukrem pudrem i wanilią , truskawki i jagody zmiksować osobno blenderem , żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody ,
    dodać do ubitej śmietany ( nie przerywając miksowania ) śmietanę podzielić na dwie części , jedną część dodać do jagód a drugą do truskawek , dokładnie wymieszać . biszkopt rozwinąć , na jednej połowie biszkopta rozsmarować masę truskawkową a na drugiej jagodową , zwinąć roladę , wstawić do lodówki do stężenia . Wierzch rolady można posypać cukrem pudrem lub posmarować masą .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Owoce Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować