Rolada jajeczna z serem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Roladę po upieczeniu smarujemy serkiem z ulubionymi ziołami, szczypiorkiem. Można dodać rybę wędzoną, bądź szynkę - oba dodatki drobno pokrojone. Rolada jajeczna z serem najlepiej smakuje podawana na zimno - zamiast kanapek lub jako urozmaicenie sałatek.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek,
    350 g sera bialego,
    1 cebula,
    Pęczek szczypiorku,
    100 g sera żółtego,
    2 łyżki śmietany,
    Sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Śniadanie Ser

Rolada jajeczna z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy na pianę, powoli dodając po żółtku ubijamy dalej, doprawiamy solą i pieprzem. Wylewamy na blachę 36-34 posypujemy startym żółtym serem i pieczemy ok 10-15 min w 170 °C.
    W międzyczasie mieszamy ser biały z cebulka, szczypiorkiem, śmietana I przyprawami,po ostudzeniu smarujemy roladę, posypując dodatkowo szynka I delikatnie zwijamy w rulon

Porady

Blache oraz papier do pieczenia smaeujemy delikatnie oliwa

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować