Rolada jajeczna z cukinią i serem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Zostałam obdarowana baaaaardzo dużą cukinią i pomyślałam, że zrobię sobie dzień cukinii. Z tej okazji na śniadanie usmażyłam roladkę jajeczną z dodatkiem cukinii i sera. Wyszło pysznie. Polecam

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • – 300g cukinii
    – 3 jajka
    – 100g twardego sera żółtego (u mnie gouda)
    – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, czubryca czerwona, papryka słodka wędzona, sól, pieprz, czosnek granulowany)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Jajko Śniadanie

Rolada jajeczna z cukinią i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię zetrzeć na tarce na dużych oczkach, włożyć do gazy lub pieluchy tetrowej i mocno odcisnąć. Odciśniętą cukinię włożyć do miski, dodać jajka, ser starty na tarce na dużych oczkach, przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Nieprzywierającą patelnię mocno rozgrzać, posmarować ulubionym tłuszczem, wyłożyć 2-3 łyżki masy jajecznej na patelnie i smażyć na małym ogniu. Kiedy wierzch się zetnie łopatką kuchenną delikatnie podważyć placek jajeczny z jednej strony i zawinąć w roladkę. Zwiniętą roladkę smażyć przez kolejne 2 minuty pod pokrywką z dziurką. W ten sam sposób usmażyć resztę roladek.
    * z podanych składników wyszły 4 roladki.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.96 (199 ocen)

Zdobywca nagrody

pasta jajeczna

To może cię zainteresować