Turecki placek ziemniaczano-serowy

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo proste w przygotowaniu,nadaje sie jako dodatek.do dań bądź samodzielnie jako przekąska. Kremowa konsystencja z chrupiącą skórką.

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto: 140gram mąki, łyżeczka soli, 90 ml mleka, 10 gram masła

    Farsz: 4 niewielkie ziemniaki, łyżka majonezu, garść startej mpzarelli, sól i pieprz do smaku, czosnek (jak ktoś lubi)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki ziemniaczane

Turecki placek ziemniaczano-serowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto mieszamy razem na gładką mase, chłodzimy w lodówce w międzyczasie przygotujemy farsz.
    Ugotowane ziemniaki dokładnie zgniatamy widelcem, dodajemy reszte składników mieszając dokładnie.
    Ciasto dzielimy na dwie czesci wałkując każda cienko, wykładamy na jedną farsz, przykrywamy drugą warstwą, delikatnie zlepiając brzegi. Smarujemy oliwa i smażymy na rozgrzanej patelni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Turecka Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować