Puszysty jabłecznik

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Przypomina nieco biszkopt z nutka waniliową, wilgotne w śrosku z lekka chrupiącą skórką przez posypke cukrową.

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka,
    1/3 szklanki cukru,
    1 cukier waniliowy,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    szklanka mąki pszennej,
    3 łyżki mąki ziemniaczanej,
    2 łyżki śmietany,
    1/3 kostki masła

Puszysty jabłecznik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wraz z cukrami i proszkiem do pieczenia ucieramy na gładką masę. Następnie dodajemy śmietanę oraz masło. Raz jeszcze mieszamy, na koniec obie mąki. Masę przelewamy do tortownicy a na sam wierzch układamy jabłka pokrojone w plasterki z ćwiartek i posypujemy odrobiną cukru. Pieczemy około 35 minut w 180 stopniach.

Komentarze

Podobne przepisy