Rolada gotowana dwa smaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Plastry schabu oraz filet z kurczaka rozbijamy delikatnie przez folie spożywczą tak by miały po nałożeniu na siebie jednakowe wymiary.
2.Solimy i posypujemy pieprzem. oraz słodką papryką .
3.Przygotowujemy farsz:
Cebulę kroimy w drobną kostkę.
W rondelku o grubym dnie rozgrzewamy olej.
Wrzucamy cebule, chwilę smażymy.
Następnie dodajemy pokrojone drobno truskawki.
Dokładamy koncentrat pomidorowy i razem dusimy.
Doprawiamy pieprzem.
Studzimy.
Do przestudzonego sosu dodajemy biały ser.
Mieszamy. Plastry schabu rozkładamy na foli aluminiowej.
Posypujemy bazylią i oprószamy słodką papryką.
Nakładamy porcje farszu.
4.Przykrywamy filetem z kurczaka.
Jego także posypujemy bazylią i oprószamy papryką.
Wykładamy resztę farszu.
5.Zwijamy delikatnie w rulon tak by całość była pokryta folią. Jej końce ściśle zawijamy.
6.Całość delikatnie przekładamy do 3 woreczków śniadaniowych za każdym razem mocno je zawiązujemy.
Wkładamy roladę do garnka z wodą.
Gotujemy 45 minut od momentu jej zagotowania.
Komentarze