Papryka faszerowana "dwa smaki" z szybkowara

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna, aromatyczna, zdrowa papryka faszerowana ryżem, kaszą z dodatkiem mięsa z łopatki, idealne danie na obiad i na kolację........SMACZNEGO!!!

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • papryki 8 sztuk większe, łopatka mielona 30 dag, ryż 2 woreczki, kasza gryczana jasna 2 woreczki, kucharek 2 łyżeczki, sól czosnkowa 2 łyżeczki, papryka wędzona 2 łyżeczki, papryka słodka 2 łyżki, pieprz mielony 2 łyżeczki, jajka 2 sztuki, bułka tarta 4 łyżki, cebula 2 sztuki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, natka pietruszki 1 pęczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Papryka faszerowana "dwa smaki" z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szybkowar-papryka  faszerowana "dwa smaki" 1. Można razem ugotować ryż i kaszę gryczaną w woreczkach w wodzie bez soli, po ugotowaniu dobrze woreczki odcedzić z wody, wsypać do dwóch misek ryż i kaszę.
  • szybkowar-papryka  faszerowana "dwa smaki" 2. Dodać do każdej miski porcję mięsa mielonego z łopatki, pokrojoną cebulę podsmażoną na złocisto na oleju, dodać paprykę wędzoną, słodką, kucharka, sól czosnkową, pieprz mielony, wbić jajka, wsypać bułkę tartą, natkę pietruszki posiekaną wszystko dobrze wymieszać ręką.
  • szybkowar-papryka  faszerowana "dwa smaki" 3. Papryki przekroić wzdłuż na połowę, usunąć pestki, opłukać, do każdej połówki papryki nakładać porcję nadzienia, paprykę z ryżem i kaszą układać w dwóch osobnych garnkach szybkowarów, wlać wodę i po zasyczeniu pary gotować na średnim ogniu około 35 minut.
  • szybkowar-papryka  faszerowana "dwa smaki" 4. Najlepiej ugotować wieczorem, papryki przez noc wystudzą się i można je bez "rozwalenia" wyjmować z szybkowarów, przed podaniem na ciepło można podgrzać w mikrofalówce lub zjeść bez podgrzewania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować