Rolada ananasowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
białka ubijam na sztywną pianę, dodaję stopniowo cukier. Następnie dodaje stopniowo roztrzepane żółtka , proszek do pieczenia i mąkę.
Mieszam do połączenia składników.
Blachę wykładam papierem do pieczenia , natłuszczam a nastepnie wylewam biszkopt i pieke ok. 20min. w 190st .
Biszkopt po upieczeniu przekładam na deskę wyłożoną ściereczką posypaną cukrem pudrem tak, by papier do pieczenia był na wierzchu. Papier do pieczenia zdejmuje i zwijam roladę wraz ze ściereczką w rulon, Tak zwinietą , zostawiam do przestygnięcia.
2.. Sok z ananasa dopełniam wodą do około 400 ml .Połowe zagotowuje a w drugiej połowie rozrabiam budyń, gotuje.Gdy masa budyniowa ostygnie, miksuje ją z drobno pokrojonym ananasem i z masłem..
Kiedy rolada biszkoptowa przestygnie, rozwijam ją, rozprowadzam masę ananasową, zwijam i owiniętą ściereczką Rolade chłodze kilka godzin w lodówce .. Przed podaniem opruszam cukrem pudrem, dekoruje , smacznego..
Komentarze