Rolada ananasowa

4.51 (192 ocen)

prosta , szybka , lekko kwaskowa , ananasowa w smaku....

Składniki:

  • Biszkopt:
    5 jajek
    1 czubata szklanka mąki pszennej
    3\4 szklanki cukru
    cukier z prawdziwa wanilia
    1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
    cukier puder

    Masa smietankowo-ananasowa::
    1 puszka ananasa
    1 budyń śmietankowy
    250 g miekkiego masła
    2 łyżki cukru
    cukier puder
    woda do uzupenienia soku
    oraz
    cukier puder do oprószenia
Wystaw ocenę:

4.51 (192 ocen)

Rolada ananasowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    białka ubijam na sztywną pianę, dodaję stopniowo cukier. Następnie dodaje stopniowo roztrzepane żółtka , proszek do pieczenia i mąkę.
    Mieszam do połączenia składników.
    Blachę wykładam papierem do pieczenia , natłuszczam a nastepnie wylewam biszkopt i pieke ok. 20min. w 190st .
    Biszkopt po upieczeniu przekładam na deskę wyłożoną ściereczką posypaną cukrem pudrem tak, by papier do pieczenia był na wierzchu. Papier do pieczenia zdejmuje i zwijam roladę wraz ze ściereczką w rulon, Tak zwinietą , zostawiam do przestygnięcia.

    2.. Sok z ananasa dopełniam wodą do około 400 ml .Połowe zagotowuje a w drugiej połowie rozrabiam budyń, gotuje.Gdy masa budyniowa ostygnie, miksuje ją z drobno pokrojonym ananasem i z masłem..
    Kiedy rolada biszkoptowa przestygnie, rozwijam ją, rozprowadzam masę ananasową, zwijam i owiniętą ściereczką Rolade chłodze kilka godzin w lodówce .. Przed podaniem opruszam cukrem pudrem, dekoruje , smacznego..
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować