Blok czekoladowy

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Pyszna czekoladka która "zapcha" każdego łasucha :-) . Co najważniejsze - Nie potrzeba specjalnych zdolności kulinarnych aby go upichcić :-)

  • 3 godz.

Składniki:

  • I część
    1/2 szklanki mleka
    1/2 szklanki cukru
    1 cukier waniliowy
    1 kostka masła / margaryny
    1 łyżeczka kakao
    możemy dodać troszkę Inki do koloru.

    II cześć
    2 szklanki mleka w proszku
    4 paczki herbatników
    orzechy
    To tyle z podstawowych składników, natomiast ja dodałam jeszcze suszone śliwki i był to strzał w 10 :-).
    POLECAM
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Blok czekoladowy

Blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki które są w I części przepisu należy zagotować razem.

    A co do drugiej części to : 2 szklanki mleka w proszku wsypać do tego co zagotowaliśmy.Wymieszać razem z orzechami , 4 paczkami herbatników.Wylać na blachę i dać do lodówki.Czekać aż zastygnie.

Porady

Najdłuższego czasu wymaga zastygnięcie ponieważ samo zagotowanie , wymiaszanie to raptem 15-20 min. :-). Na samym poczatku gdy wylejemy na blachę naszą czekoladkę nalezy odczekać az wszystko wystygnie bo jak wszystkie wiemy gorącegoo nie wkładamy do lodówki ! :-) Ja dla estetyki pokruszonymi herbatnikami udekorowałam jeszcze mój blok z wierzchu. Smacznego :-)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Mleko Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować