rogaliki z czarną porzeczką

1 (1 ocen)

  • 2 godz.

puszyste rogaliki z dodatkiem domowego dżemu.

  • 2 godz.

Składniki:

  • mąka 500 gr
    drożdże suche 1 opakowanie
    cukier 1/2 szklanki
    jaja 3 szt
    masło lub margaryna 40 gr
    mleko 1/2 szklanki
    jajko 1 szt roztrzepane
    czarna porzeczka dżem domowy
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Dżemy

Rogaliki z czarną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mąkę przesiej dodaj drożdże ,masło podgrzej dolej mleko ,jajka ubij z cukrem i małymi porcjami dodaj mąkę i mleko,całość wyrób ciasto podsyp mąką i zostaw na godzinę pod przykryciem ,z ciasta wykrawaj trójkąty ,rozsmaruj dżem ,zawijaj i układaj na blaszkę przykryj ściereczką na pół godziny przed pieczeniem posmaruj roztrzepanym jajkiem piecz w 190 stopniach aż rogaliki nabiorą złotego koloru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować