Rogaliki drożdżowe z marmoladą

  • wyświetlono: 20546 |
  • dodany do książki kucharskiej: 33 |
  • polecenia: 3

Niewątpliwą zaletą tych rogalików jest brak oczekiwania, aż ciasto drożdżowe wyrośnie. Przygotowuje się je szybko i są pyszne! Niezwykle delikatne w smaku.

remaa
  • 50min

Składniki

1 kg mąki, 2 jajka, 1/2 litra mleka, 1/2 szklanki cukru, 1/3 szklanki oleju, 10 dag drożdży, cukier waniliowy, szczypta soli, marmolada

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Rogaliki drożdżowe z marmoladą

  • 1. Mleko i cukier podgrzać, drożdże rozetrzeć z 1 łyżką cukru. Mąkę wsypać do miski, wbić jajka, dodać drożdże i mleko. Na koniec wsypać cukier waniliowy, sól i olej – wszystko dobrze wymieszać.
  • 2. Z kawałków ciasta wałkować okrągłe placki. Nożem podzielić je na osiem części, nakładać marmoladę i formować rogaliki. Układać w odstępach na blachę i piec ok. 20 min w 200’C. Rogaliki rosną w trakcie pieczenia. Gdy wystygną, można polukrować.
  • 3. Rada: do nadzienia można użyć również białego sera lub masy makowej.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zyciemarmoladadrożdżerogaliki
 

Komentarze

Podobne przepisy

Drożdżowe rogaliki z marmoladą

Dodane przez: luna19

Drożdżowe rogaliki z marmoladą

kruche i smaczne

Dodane przez: Konto nieaktywne

Drożdżowe rogaliki z marmoladą

Smaczne rogaliki zawsze się udają....

Mięciutkie Rogaliki Drożdżowe Z Marmoladą

Dodane przez: gotowanietoproste

Mięciutkie Rogaliki Drożdżowe Z Marmoladą

Są super mięciutkie i tą miękkość...

rogaliki

Dodane przez: Patilajna

Rogaliki drożdżowe z marmoladą

Bardzo smaczne! Zrobiłam je na...

Rogaliki

Dodane przez: Berdzi

Rogaliki drożdżowe z marmoladą

Niezwykle delikatne w smaku.

Francuskie rogaliki z marmoladą

Dodane przez: dagita

Francuskie rogaliki z marmoladą

Szybkie w przygotowaniu, w sam...