Ravioli ze szpinakiem i żóltym serem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Najlepiej smakują polane masłem lub śmietaną

  • 40 min

Składniki:

  • Nadzienie:

    -około 450 g szpinaku

    -2 żółtka

    -60 g żółtego sera

    -3 ząbki czosnku

    -30 g masła

    -sól i pieprz do smaku




    Ciasto:

    -500 g mąki

    -około 190 ml wody

    -2 żółtka

    -1 jajko

    -50 g masła

    -1 łyżeczki soli.



Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Dania główne Ser

Ravioli ze szpinakiem i żóltym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak podsmażyć na maśle.Dodać rozdrobniony czosnek.Dusić kilka minut.Następnie połączyć z żółtkami i startym na tarce o drobnych oczkach serem.Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
  • 2. Mąkę przesiać na stolnicę,dodać sól i miękkie masło,posiekać nożem,dodać jajko i żółtka.Następnie stopniowo wlewać cienkim strumieniem wodę,starannie wyrobić wolne ciasto.Przykryć i odstawić na 15 minut.Następnie ciasto podzielić na części,rozwałkować ,wykroić krążki .Na połowę krążków nałożyć po łyżeczce farszu nadzienie,nakryć pozostałymi krążkami ciasta,dokładnie zlepiać brzegi.Gotować partiami kilka minut w wrzącej osolonej wodzie z dodatkiem tłuszczu.Wyjmować łyżką cedzakową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser żółty Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować