Ravioli ze szpinakiem i żóltym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak podsmażyć na maśle.Dodać rozdrobniony czosnek.Dusić kilka minut.Następnie połączyć z żółtkami i startym na tarce o drobnych oczkach serem.Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
2.Mąkę przesiać na stolnicę,dodać sól i miękkie masło,posiekać nożem,dodać jajko i żółtka.Następnie stopniowo wlewać cienkim strumieniem wodę,starannie wyrobić wolne ciasto.Przykryć i odstawić na 15 minut.Następnie ciasto podzielić na części,rozwałkować ,wykroić krążki .Na połowę krążków nałożyć po łyżeczce farszu nadzienie,nakryć pozostałymi krążkami ciasta,dokładnie zlepiać brzegi.Gotować partiami kilka minut w wrzącej osolonej wodzie z dodatkiem tłuszczu.Wyjmować łyżką cedzakową.
Komentarze