Rafaello z likierem z białej czekolady

4.5 (176 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszny, szybki deser bez pieczenia z dużą ilością kokosowych wiórek z dodatkiem likieru z białej czekolady

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Forma 24/24cm

    2,5 szkl mleka
    3 żółtka
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 łyżki maki pszennej
    op. cukru z prawdziwą wanilią
    3/4 szkl cukru
    300g masła
    250g wiórków kokosowych
    400g krakersów
    3/4 szkl likieru z białej czekolady
    kieliszek spirytusu ( można pominąć )
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto kokosowe Desery Likiery

Rafaello z likierem z białej czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W szklance mleka dokładnie rozmieszać żółtka, obydwie mąki, cukier z wanilią.
    Do reszty mleka dodać cukier, zagotować , na gotujące się mleko wlać rozpuszczona mąkę z żółtkami, zagotować, wystudzić.
    Masło utrzeć , porcjami dodać wystudzony budyń, wiórka kokosowe, dokładnie utrzeć , ucierając powoli wlewać likier na koniec spirytus.
  • 2. Odłożyć kilka łyżek masy.

    Masą przełożyć ciastka zaczynając od warstwy ciastek kończąc ciastkami, na wierzch rozsmarować odłożoną wcześniej masą , posypać wiórkami kokosowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Kokos Krakersy Likier

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować