Kokosowa tarta z musem z białej czekolady

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Dla prawdziwych łasuchów i fanów kokosu. Delikatna tarta o wyrazistym kokosowym smaku, podbije serca każdego.

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SPÓD:

    300 g wafelków kokosowych
    10 dag masła

    KREM:

    1/2 l śmietany 30 %
    2 białe czekolady
    20 dag kokosu

    PONADTO:

    migdały
    chipsy kokosowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Mus Musy

Kokosowa tarta z musem z białej czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wafelki pokruszyć w rozdrabniaczu.
  • 2. Masło roztopić, dodać do rozdrobnionych ciasteczek. Dokładnie wymieszać.
  • 3. Powstałą masą wyłożyć dno i boki form na tartę / u mnie 2x 20 cm/. Dokładnie ugnieść. Schłodzić.
  • 4. Śmietanę ubić, dodać rozpuszczoną, przestudzoną białą czekoladę. Dokładnie razem zmiksować.
  • 5. Do masy dodać 15 dag kokosu, wymieszać.
  • 6. Mus czekoladowo-kokosowy wyłożyć na przygotowane spody. Wyrównać.
  • 7. Wierzch posypać pozostałym kokosem.
  • 8. Udekorować połówkami migdałów i chipsami kokosowymi.
  • 9. Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować