Rafaello Ewy

4.5 (160 ocen)

  • 2 godz. 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepis z programu telewizyjnego Ewy Wachowicz ,Ewa Gotuje, ja tylko dodałam od siebie warstwę z zielonych galaretek. Bardzo smaczne

  • 2 godz. 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 galaretki cytrynowe
    200 gram białej czekolady
    0,5 litra smietany kremówki 30%
    Biszkopty podłużne
    Likier jajeczny Adwokat do nasączania ciastek
    200 gram wiórek kokosowych
    2 zielone galaretki+ 3 szklanki wody
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Desery Rafaello

Rafaello ewy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rafaello Ewy 1. Galaretki cytrynowe rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody w głębszej misce.
    Wrzucić połamane czekolady, ustawić miskę nad parą i mieszać do rozpuszczenia czekolady. Wystudzić.
    Biszkopty maczać w likierze i wyłożyć dno formy okrągłej lub kwadratowej
    Smietanę ubić na sztywno i mieszając stopniowo dodawać do wystudzonej galaretki. Następnie dodać kokos i wymieszać.
    Przelać do formy i schłodzić aż dobrze stężeje.
    Ja do połowy masy dodałam 2 łyżki Blue Curacao i wylałam na jasną masę, ale to zbędne.
    W czasie gdy masa kokosowa tężeje przygotować 2 zielone galaretki. Rozpuścić je w 3 szklankach wrzątku. Lekko tężejące wylać na masę kokosową i schłodzić, aby stężały.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować