Rafaello

4.5 (180 ocen)

Jest tak pyszne że znikło w kilka chwil.

Składniki:

  • Biszkopt:
    8 jajek
    1 szklanka cukru
    1/2 szklanki mąki pszennej
    1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Krem:
    3 szklanki mleka
    1/2 szklanki cukru
    3/4 szklanki mąki pszennej
    1 kostka masła
    1 cukier waniliowy
    aromat migdałowy
    1 kieliszek spirytusu
    Kokos:
    10 dag kokosu
    2 łyżki masła
    1 łyżka cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Desery Rafaello

Rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników na biszkopt pieczemy 2 biszkopty po 4 jajka.
  • 2. Przygotowujemy krem: 1,5 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem. Do pozostałego mleka dodajemy mąki, mieszamy i wlewamy do gotującego się mleka z cukrem. Studzimy i łączymy ze zmiksowanym masłem. Dodajemy cukier waniliowy i ok 2 łyżeczek aromatu migdałowego oraz spirytus.
  • 3. Przygotowujemy kokos: Masło rozpuszczamy, dodajemy pozostałe składniki i smażymy na małym ogniu cały czas mieszając aby nie przypalić kokosu.
  • 4. Na biszkopt wykładamy masę (część zostawiamy do posmarowania wierzchu), drugi biszkopt, smarujemy pozostałą częścią masy i posypujemy usmażonym kokosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Masa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować