Ciasto rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanej ilości mleka odlać jeden kubek.Resztę mleka zagotować z cukrem. Do odlanego mleka dodać budyń oraz mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać, następnie wlać do gotującego się mleka z cukrem. Zrobić budyń i wystudzić.
2.Masło utrzeć mikserem z żółtkiem. Dodawać po łyżce zimnego budyniu i cały czas miksować. Następnie dodać 150 g wiórków kokosowych i dokładnie wymieszać. Płatki migdałowe i 50 g wiórków wymieszać w miseczce i odłożyć do posypania.
3.Prostokątną blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia (35x25). Ułożyć na niej warstwę krakersów. Układać po kolei : warstwa krakersów, krem, krakersy, krem, krakersy krem, posypka. Ciasto przykryć i odstawić do lodówki do schłodzenia ( najlepiej na min 3 godz, żeby krakersy zmiękły). Smacznego:)
Komentarze