Ciasto Rafaello

0 (0 ocen)

Niesamowity efekt smakowy- połączenie słonych krakersów ze słodkim kokosowym kremem.

Składniki:

  • 2-3 paczki prostokątnych słonych krakersów
    2 dobrej jakości budynie waniliowe
    800 ml mleka
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    3/4 szklanki cukru
    250 g masła
    1 żółtko
    200 g wiórków kokosowych ( 150 do kremu i 20 do posypania)
    2 garści płatków migdałowych do posypania ciasta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto kokosowe Desery

Ciasto rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanej ilości mleka odlać jeden kubek.Resztę mleka zagotować z cukrem. Do odlanego mleka dodać budyń oraz mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać, następnie wlać do gotującego się mleka z cukrem. Zrobić budyń i wystudzić.
  • 2. Masło utrzeć mikserem z żółtkiem. Dodawać po łyżce zimnego budyniu i cały czas miksować. Następnie dodać 150 g wiórków kokosowych i dokładnie wymieszać. Płatki migdałowe i 50 g wiórków wymieszać w miseczce i odłożyć do posypania.
  • Rafaello 3. Prostokątną blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia (35x25). Ułożyć na niej warstwę krakersów. Układać po kolei : warstwa krakersów, krem, krakersy, krem, krakersy krem, posypka. Ciasto przykryć i odstawić do lodówki do schłodzenia ( najlepiej na min 3 godz, żeby krakersy zmiękły). Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krakersy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować