Ciasto rafaello

  • wyświetlono: 21978 |
  • dodany do książki kucharskiej: 57 |
  • polecenia: 0

Ciasto które wprost rozpływa się w ustach.

Teodorka
  • 300min

Składniki

Składniki na biszkopt ciemny:
3 łyżki cukru
3 łyżki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka kakao
3 jajka

Składniki na masę:
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (nie gotowanego)
1 opakowanie bitej śmietany typu śnieżka
2 szklanki śmietany kremowej
100 g wiórek kokosowych
2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 1/4 szklanki wrzącej wody

Dodatkowo:
200 g dżemu z czarnej porzeczki

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto rafaello

  • 1. Wykonanie biszkoptu: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Mąkę przesiać do miski z ubitymi jajkami,kakao i proszkiem do pieczenia. Przelać do formy o wym. 24x28 Piec 25 minut w temp. 180 s C. Ostudzić i posmarować dżemem. Wykonanie masy: Schłodzone mleko skondensowane ucierać ok.5 minut ze śnieżką (mleko nie ubije się na sztywno.) Śmietanę ubić na sztywno, przełożyć do mleka i wymieszać na najniższych obrotach miksera wlewając zimną żelatynę, pod koniec wsypać 50 g kokosu. Masę wyłożyć na biszkopt. Wierzch posypać resztą kokosu. Wstawić do lodówki na parę godzin. Podawać dobrze schłodzone. Smacznego:)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zycieCiasto Rafaello
 

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: madzia27pl

Ciasto "Rafaello"

Tego wypieku nauczyła mnie moja...

Rafaello

Dodane przez: anka205

Ciasto Rafaello

Pyszne i proste w przygotowaniu...

Rafaello

Dodane przez: jusia325

Ciasto rafaello

Rafaello lekkie przyjemne ciasto...

Rafello

Dodane przez: brydziula6

Ciasto Rafaello

Ciasto dla uwielbiających kokos...

Rafaello

Dodane przez: Mola1122

Ciasto Rafaello

Ciasto bez pieczenia dla lubiących...

Rafaello - ciasto bez pieczenia

Dodane przez: StudentsKitchen

Rafaello - kokosowe ciasto bez pieczenia

Przydatny przepis dla tych, którzy...