Ciasto rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie biszkoptu: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Mąkę przesiać do miski z ubitymi jajkami,kakao i proszkiem do pieczenia. Przelać do formy o wym. 24x28 Piec 25 minut w temp. 180 s C. Ostudzić i posmarować dżemem. Wykonanie masy: Schłodzone mleko skondensowane ucierać ok.5 minut ze śnieżką (mleko nie ubije się na sztywno.) Śmietanę ubić na sztywno, przełożyć do mleka i wymieszać na najniższych obrotach miksera wlewając zimną żelatynę, pod koniec wsypać 50 g kokosu. Masę wyłożyć na biszkopt. Wierzch posypać resztą kokosu. Wstawić do lodówki na parę godzin. Podawać dobrze schłodzone. Smacznego:)
Komentarze