Racuchy z owocami

3 (1 ocen)

  • 20 min

Te racuchy znam od dzieciństwa. Najlepsze robi moja babcia.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    1,5 szklanki mleka lub maślanki
    2 małe jajka
    0,5 łyżeczki sody
    3 łyżki cukru
    szczypta soli
    dowolne owoce - jabłka/gruszki/jagody/śliwki itp.
    olej do smażenia
    bita śmietana, sos czekoladowy, cukier puder - do podania


Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy

Racuchy z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, jajka, mleko (lub maślankę), cukier, sól i sodę dokładnie zmiksować w wysokim naczyniu i zostawić na kilkanaście minut.
  • 2. W tym czasie przygotować owoce - obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Na końcu wymieszać przygotowane owoce z odstanym ciastem.
  • 3. Na patelni rozgrzać olej. Następnie nakładać porcje ciasta z owocami i smażyć na złoty kolor z dwóch stron.
  • 4. Polecam podawać z bitą śmietaną, cukrem pudrem i sosem czekoladowym. Sos czekoladowy można przygotować z roztopionych kostek czekolady z odrobiną mleka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować