Racuchy z jabłkiem, bananem i rodzynkami

4.98 (186 ocen)

Racuchy uwielbiam zawsze i z różnymi dodatkami, a to jedna z moich propozycji

Składniki:

  • 400 g kefiru
    2 jajka rozmiar L
    1 i 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej
    szczypta soli
    czubata łyżeczka sody oczyszczonej
    czubata łyżeczka cukru wanilinowego
    50 g drobnych rodzynek
    1 mały banan
    1 jabłko
    olej rzepakowy do smażenia
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.98 (186 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy

Racuchy z jabłkiem, bananem i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce umyć, obrać, pokroić w kostkę.
    Oddzielić żółtka od białek.
    Kefir roztrzepać z żółtkami, dodać mąkę przesianą z sodą i cukier wanilinowy, zmiksować.
    Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać do ciasta, delikatnie wymieszać.
    Dodać rodzynki i owoce, wymieszać.
    Porcje ciasta nakładać łyżką na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z obu stron, uważając, żeby się nie przypaliły.
    Z nadmiaru tłuszczu osączyć na papierowym ręczniku kuchennym.
    Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Jabłka Kefir Rodzynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować