Racuchy drożdżowe z jabłkami

  • wyświetlono: 5595 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 2

Są pyszne na obiad jako przystawka bądz na podwieczorek do herbaty.

gosiakp
  • 30min

Składniki

2 szklanki mąki
1 szklanka mleka
1 łyżka cukru
1 jajko
3 dag drożdży
szczypta soli
5 dużych jabłek lub inny owoc
cukier puder do posypania

Sposób przygotowania przepisu:

Racuchy drożdżowe z jabłkami

  • 1. Z drożdży, cukru, połowy porcji mleka i 3 łyżek mąki robimy rozczyn, gdy ruszy ( około 15 minut) dodajemy pozostałą ilość mąki, jajko, i mleko, pozostawiamy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w cieple do wyrośnięcia.
    Gdy ciasto podrośnie (około 1 godziny) dodajemy obrane i pokrojone w plasterki jabłka.
    Zostawiamy żeby ciasto z jabłkami troszkę podrosło, będzie więcej.Smażymy na rozgrzanym oleju i po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zyciecoś słodkiego do kawy

Komentarze

Podobne przepisy

Racuszki drożdżowe.

Dodane przez: Waldek

Racuchy drożdżowe z jabłkami i budyniem

Z podanych składników otrzymujemy...

racuchy

Dodane przez: koalka

Racuchy drożdżowe z jabłkami

Po wypróbowaniu kilku przepisów...

image-1k3srns

Dodane przez: IZABELA SUCHOCKA

RACUCHY DROŻDŻOWE Z JABŁKAMI

MAŁA ROZPUSTA NA CHWILĘ ZAPOMNIENIA.

image-1933bgh

Dodane przez: marysiaz

Racuchy drożdżowe z jabłkami i musem brzoskwiniowym

Racuchy to świetny pomysł na bardzo...

racuchy

Dodane przez: Cukiereczek

Puszyste racuchy z jabłkami

Nie potrzeba drożdży, aby otrzymać...

puszyste racuszki bez drożdży

Dodane przez: katrinaM24

Puszyste racuchy z jabłkami bez drożdży

Wyrośnięte racuchy z jabłkami bez...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE