RACUCHY DROŻDŻOWE Z JABŁKAMI

4.46 (151 ocen)

  • 2 godz.

MAŁA ROZPUSTA NA CHWILĘ ZAPOMNIENIA.

  • 2 godz.

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA 4 DUŻE TALERZE (DLA 6-OSOBOWEJ RODZINY)
    -1 kg. mąki
    -100 gram drożdży
    - łyżeczka soli
    - 4 łyżki cukru
    -3 szklanki mleka
    - 2 jaja
    -3 jabłka
    -trochę rodzynek
    -olej
Wystaw ocenę:

4.46 (151 ocen)

Zobacz również:

Desery

Racuchy drożdżowe z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wsypujemy do miski ,robimy dołek ,wkruszamy drożdże ,posypujemy cukrem ,zalewamy 1 szklanką ciepłego mleka i odstawiamy na 10 minut.
  • 2. Do miski wlewamy resztę mleka i jaja .Dokładnie wyrabiamy ciasto i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę do wyrośnięcia .
  • 3. Do ciasta dodajemy pokrojone w plasterki jabłka i rodzynki. Racuchy smażymy na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor.Posypujemy cukrem pudrem.

Porady

Ciasto nabieramy łyżką ,którą moczymy za każdym razem w gorącej wodzie , wtedy ciasto nie będzie się przyklejało do łyżki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować