Placek z budyniem i rabarbarem

4.5 (193 ocen)

  • 50 min

Bardzo dobre ciasto kruche z rabarbarem .

  • 50 min

Składniki:

  • 1 kostka margaryny
    3 szklanki mąki pszennej
    1 jajko + 2 żółtka
    1 i 1/4 szklanki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 cukier waniliowy
    4 łyżki śmietanki 12 %
    40 dag rabarbaru
    2 budynie waniliowe z cukrem
    3 szklanki mleka.
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery

Placek z budyniem i rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z obu cukrów i mąki , posiekanej margaryny, jajka,żółtek ,śmietany i proszku do pieczenia zagnieść ciasto . Dzielimy ja na dwie nierówne części . Mniejszą owijamy folią aluminiową i wkładamy do zamrażalnika . Większą część ciasta wylepiamy dno formy o wymiarach 33+23 cm. Rabarbar oczyszczamy, kroimy w kosteczkę i rozkładamy równomiernie na cieście.
    Budyń gotujemy na mleku i gorący wylewamy na rabarbar. Na wierzch ścieramy mniejszą część ciasta. Pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 . Podajemy oprószone cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować