Quesadilla z serem i chorizo

4.5 (153 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna przekąska z kuchni meksykańskiej

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - Placek pszenny tortilla: 4 sztuki
    - ser cheedar: 200 gramów
    - kiełbasa chorizo: 100 gramów
    - rukola pęczek: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Quesadilla z serem i chorizo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser żółty ścieramy na dużych oczkach.
  • 2. Kiełbasę chorizo kroimy na cieniutkie plastry i podsmażamy na suchej patelni by pozbyć się nadmiaru tłuszczu z kiełbasy.
  • 3. Na pszennym placku kładziemy ser i kiełbaskę i zakrywamy drugim plackiem. Następnie wkładamy do grilla elektrycznego lub na suchą patelnię i grillujemy aż go zrumienienia placka i rozpuszczenia się sera.
  • 4. Podajemy z rukolą lub jak ktoś lubi wkładamy rukolę przed grillowaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować