Quesadilla z dynią i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piekarnik rozgrzałam do 220st. na blaszkę położyłam dynie, polałam oliwą, posypałam pieprzem i solą, wymieszałam dokładnie i zostawiłam do upieczenia na 15 minut. Po upieczeniu lekko ją rozgniotłam.
2.Słonecznik uprażyłam na suchej patelni.Na rozgrzanej patelni kładę tortillę, na nią część dyni, następnie pokruszoną fetę, liście szpinaku, ziarna słonecznika i starty ser. Na wierzch układam drugą tortillę. Smażę aż spód się troszkę zarumieni, a ser w środku stopi. Przykrywam talerzem, odwracam patelnię, żeby tortilla znalazła się na talerzu i ponownie zsuwam tortille na patelnie żeby się przyrumieniła jej druga strona. I ponownie nakładam talerz, odwracam patelnię i tortilla ląduje na talerzu. Kroje całość na trójkąty i posypuję słonecznikiem.
Komentarze