PYSZNE DUFFINKI

4.49 (161 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

MOJE WNUKI JE UWIELBIAJĄ, SĄ PULCHNIUTKIE

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • dowolna ilość ugotowanych ziemniaków, zemleć
    1 jajko
    Mąka ziemniaczana, ¼ masy ziemniaczanej
    trochę mąki pszennej ok 1-2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.49 (161 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pyszne duffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • PYSZNE DUFFINKI 1. Ziemniaki uklepać w misce, podzielić na 4 części, jedną odsunąć na bok a w jej miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną, wbić 1 jajko i razem z odłożonymi ziemniakami wyrobić na jednolitą masę
    Dodać mąki pszennej w trakcie wyrabiania.
    Masa jest bardzo plastyczna.
    Rwać małe porcje i formować kulki .
    Smażyć na rozgrzanym oleju na patelni .
    Ja nie smażyłam na zbyt głębokim oleju, tylko częściej je obracałam, aby równiutko się zrumieniły.
    Wyszły bardzo pulchne
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować