Pyszna zupa paprykowa,prosta,łatwa, bez mięsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchew, seler, pietruszkę , cebulę, czosnek obrać, opłukać i pokroić w kostkę.
2.Wsypać do garnka z olejem rzepakowym, dodać cukier i podsmażać z 5 minut mieszając co jakiś czas, wsypać opłukane i pokrojone drobno liście selera, wymieszać.
3.Wsypać do garnka z olejem rzepakowym, dodać cukier i podsmażać z 5 minut mieszając co jakiś czas, wsypać opłukane i pokrojone drobno liście selera, wymieszać.
4.Do papryki wsypać paprykę słodką, wędzoną, ostrą, wymieszać i na małym ogniu podsmażać.
5.Ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę ugotować w osolonej wodzie, gdy się zagotują usunąć pianę z ziemniaków i gotować do miękkości ziemniaków.
Do papryki wlać z wodą ugotowane ziemniaki, dodać przyprawę w płynie i gotować z 5 minut na małym ogniu.
6.Dodać posiekaną natkę pietruszki i po 1 minucie garnek zdjąć z ognia.
7.Zupa najlepiej smakuje wystudzona na letnią, nie gorąca.
Komentarze