zupa dyniowo-paprykowa

4.5 (156 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zupa z dyni nie musi być nudna, wystarczy dodać do niej odrobinę orientu a zyska zupełnie nowy wymiar.

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg dyni
    4 czerwone papryki
    papryczka chilli
    łyżeczka tartego imbiru
    1 litr bulionu warzywnego
    sok z pomarańczy
    mleko kokosowe
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa dyniowo-paprykowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię i paprykę oczyszczone i pokrojone na części, smarujemy olejem i grillujemy 30 minut w rozgrzanym do temp. 200 stopni piekarniku. Po wystudzeniu obieramy ze skóry i zalewamy bulionem. Dodajemy przyprawy i gotujemy ok. 15 minut. całosć blendujemy, dodajemy mleko kokosowe. podajemy z czarną quinoa lub grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Imbir Mleko Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować