kapusta czerwona do obiadu

4.51 (168 ocen)

  • 20 min

idealna do wszelkich mięs i dań

  • 20 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI;

    -0,5 kg drobno poszatkowanej kapusty czerwonej
    -3/4 jabłka lub jedno jabłko średniej wielkości
    -1 średnia cebulka
    -1/4 kostki masła
    -1 łyżka mąki
    -3 łyżki octu
    -2,5 łyżki cukru
    -sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.51 (168 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kapusta czerwona do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kapusta 1. Kapustę należy przełożyć do garnka i zalać wrzącą wodą i zostawić na około 2 minuty.
    Po tym czasie wodę wylewamy i znów zalewamy kapustę do 1/2 wysokości gorącą wodą. Dodajemy cukier, sól, pieprz, starte jabłko i gotujemy około 10-15 minut.
    Po tym czasie dodajemy ocet.

    W osobnym garnku podsmażamy na maśle pokrojoną w kostkę cebulkę i dodajemy mąkę.
    Dokładnie mieszamy i całość dodajemy do gotującej się kapusty.
    Wszystko dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze około 1-2 minuty.
    I nasza pyszna kapustka jest gotowa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować