Puszysta drożdżówka z kokosową kruszonką. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka, cukier, cukier wanilinowy i drożdże łączymy w misce.
Przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy na 2 h.
2.Masło rozpuszczamy w garnuszku. Dodajemy mleko i mieszamy.
Po upływie 2h , do naszej masy jejeczno-drożdżowej dodajemy mąkę, olejek pomarańczowy, mleko z masłem i rodzynki. Mieszamy wszystko pałką.
3.Do osobnej miski wrzucamy składniki potrzebne do kruszonki i ucieramy palcami.
4.2 średnie blachy wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy blachę ciastem ( może być cienko, drożdżówka mocno urośnie) . Posypujemy kruszonką i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, na około 40 minut.
Komentarze