Pulpeciki duszone w pomidorach

5 (156 ocen)

Ostatnio często na moim stole królują pomidory. Tym razem dodałam je do pulpecików i powstał smaczny obiad.

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
    1 cebula
    2 jajka
    3 łyżki bułki tartej
    Sól
    Pieprz
    Przyprawa do mięsa mielonego
    2 pomidory
    Olej do smażenia
    Zalewa:
    170 ml wody
    0,5 łyżeczki ostrej czerwonej papryki
    0,5 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki
    Sól
    Pieprz
    0,5 łyżeczki tymianku
    0,5 łyżeczki lubczyku
    1 łyżeczka maki pszennej
Wystaw ocenę:

5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpeciki duszone w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone łączymy w pokrojoną w drobna kosteczkę cebulką, jajkami i bułka tartą. Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Zagniatamy aby uzyskać jednolitą masę. Formujemy pulpeciki. Rozgrzewamy olej i podsmażamy pulpety. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory. Dusimy pod przykryciem przez około 10 minut. Przygotowujemy zalewę mieszając ze sobą wszystkie składniki. Zalewamy pulpety i dusimy przez 20 minut na małym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować