Pudding z chia z musem brzoskwiniowym i orzechami

0 (0 ocen)

Trochę słońca w środku zimy ;) a oprócz tego mnóstwo witamin i energii! Pudding z chia to idealne śniadanie lub podwieczorek :)

Składniki:

  • 150ml mleka
    1 łyżeczka płynnego miodu
    kilka kropli soku z cytryny
    3 czubate łyżeczki nasion chia
    kilka orzechów włoskich
    kilkanaście orzechów nerkowca i laskowych
    2 - 3 ciasteczka owsiane
    4 połówki brzoskwiń z syropu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pudding Napoje

Pudding z chia z musem brzoskwiniowym i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko mieszamy z miodem oraz nasionami chia. Po upływie kwadransa ponownie energicznie mieszamy, by nasiona się nie posklejały i odstawiamy na całą noc. Orzechy nerkowca wraz z włoskimi i laskowymi siekamy, część odkładamy do dekoracji. Ciasteczka owsiane kruszymy i wraz z orzechami wsypujemy na dno naczynia, w którym przygotowujemy pudding. 3 połówki brzoskwiń wraz z sokiem z cytryny miksujemy blenderem na mus i ostrożnie, za pomocą łyżki wylewamy na orzechy. Na brzoskwiniowy mus delikatnie, również przy pomocy łyżki wylewamy mleko z miodem i chia. Pozostałą połówkę brzoskwini kroimy w cienkie paseczki i dekorujemy wierzch puddingu. Na koniec posypujemy posiekanymi orzechami.

Porady

Do puddingu możemy użyć również np. mleka kokosowego; wtedy można zrezygnować z dodatku miodu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować