Pstrąg w boczku

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pstrąg owinięty w boczek to moja propozycja na pyszny obiad. Do tego pure ziemniaczano selerowe i jestem w niebie. Pycha

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 pstrągi
    Opakowanie boczku wędzonego
    Około 50g masła
    Koperek pietruszka sól pieprz czosnek według uznania
    Cytryna
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrąg w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pstrąg w boczku 1. Pstrągi oczyszczamy myjemy suszymy.
    W rondelku rozpuścić masło dodać pokrojony drobno czosnek oraz posiekaną pietruszkę i koperek.
    Tak przygotowaną mieszanką smarujemy środek ryby. Dodajemy sól pieprz i pół plastra cytryny.
    Górę ryby doprawiamy i zawijamy w boczek.
    Zostało mi trochę masła więc posmarowałam nim wierzch boczku.
    Pieczemy w 180 stopniach około 20-25 minut.
    SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Cytryna Pstrąg Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować