PSTRĄG SMAŻONY W PORACH

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pstrąg to jedna z tych ryb, które zjadam najczęściej, i które chyba lubię najbardziej.Przyrządzane w piekarniku … smażone na maśle z czosnkiem i koperkiem … czy też tak jak dziś smażone w porach goszczą u mnie kilka razy w miesiącu.

  • 45 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * pstrąg wypatroszony – 1 szt

    * por – 2 szt

    * duża cebula – 1 szt

    * czosnek – 2 ząbki

    * masło – 50 g

    * mąka pszenna – 1 łyżka

    * sól

    * pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne Ryba

Pstrąg smażony w porach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Oczyszonego pstrąga nacieramy w środku odrobiną masła i dodajemy posiekany czosnek.

    Posypujemy sola i pieprzem.

    Z zewnątrz również oprószamy solą, a następnie obtaczamy w mące.

    Wkładamy na dużą patelnię z rozgrzanym masłem.

    Dodajemy pokrojone w krążki pory ,posiekaną cebulę i jeszcze raz opruszczamy solą.

    Wszystko razem smażymy na wolnym ogniu do momentu aż rybka będzie gotowa a warzywa zrumienione.

    ( w międzyczasie oczywiście delikatnie obracamy ).

    Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por Pstrąg Ryby Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować