Pstrąg panierowany

4.48 (147 ocen)

dobra ryba

Składniki:

  • 1 pstrąg
    1 łyżka mąki
    1 łyżka bułki tartej
    sól
    pieprz
    sok z cytryny

Wystaw ocenę:

4.48 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrąg panierowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę tartą i mąkę wymieszać, dodać sól i pieprz.
    Rybę umyć, oskrobać z łusek, skropić sokiem z cytryny.
    Po ok 10 min panierować w mieszance bułki z mąką i smażyć na słoty kolor na wolnym ogniu.
    Podać z ziemniakami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować