Przepis na Sauce Gribiche.

0 (0 ocen)

sos

Składniki:

  • 1 łyżka musztardy Dijon
    2 łyżki octu winnego
    250ml oleju z pestek winogron
    4 jajka ugotowane na twardo
    3 korniszony
    2 łyżki kaparów
    1 mała cebula
    Szczypta estragonu
    Sól ,pieprz do smaku.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Sosy

Przepis na sauce gribiche. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obrać i białka oddzielić od żółtek. Żółtka wymieszać z musztardą ,solą i pieprzem. Powoli wlewać olej ciągle miksując do uzyskania gęstego sosu. Następnie dodać ocet ,posiekane białka, korniszony ,kapary ) i estragon. Podawać do zimnych mięs.

Porady

Jajka obrać i białka oddzielić od żółtek. Żółtka wymieszać z musztardą ,solą i pieprzem. Powoli wlewać olej ciągle miksując do uzyskania gęstego sosu. Następnie dodać ocet ,posiekane białka, korniszony ,kapary ) i estragon. Podawać do zimnych mięs.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować