Masa do ciast, ciastek, tortów

4.5 (160 ocen)

  • 40 min

Łatwa w wykonaniu, dobra w smaku masa o szerokim zastosowaniu np biszkoptów, ciast, ciastek, tortów itd

  • 40 min

Składniki:

  • Szklanka śmietany
    4 jaja
    1 litr mleka
    250 g masła lub margaryny
    3\4 szklanki cukru pudru
    aromat
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Desery

Masa do ciast, ciastek, tortów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja i śmietanę wymieszać. Mleko zagotować, wlać śmietanę z jajami nie przerywać gotowania aż nie utworzą się grudki serka (jak najwięcej ich). Odcedzić.
    Masło utrzeć z cukrem i aromatem. Dodać ostygnięty serek i wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować