Ciastka Piwoszki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ciasto uniwersalne i błyskawiczne w wykonaniu. Można zrobić zarówno na słodko jak i na słono :)Idealne na imprezę

  • 60 min

Składniki:

  • 2 czubate szklanki mąki
    pół szklanki piwa
    kostka margaryny
    dżem

Ciastka piwoszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę zmrozić w zamrażalniku. Zetrzeć ją na tarce jarzynowej. Na to przesiać mąkę i dodać piwo. Wszystko zagnieść. Rozwałkować. Wycinać ciasteczka.
    Niektóre można posolić. Inne posmarować dżemem i przykryć drugim ciastkiem lub tylko nałożyć dżem na wierzch bez przykrywania.
    Piec na złoty kolor w dobrze nagrzanym piekarniku.

Porady

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy