Budyniowy krem do ciast, tortów

4.49 (162 ocen)

  • 20 min

Smaczny i maślany krem z dodatkiem kakao. Znakomity do przekładania ciast, dekorowania tortów czy muffinek, idealny do rurek. Można powiedzieć, że krem bardzo uniwersalny do słodkości.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 opakowanie budyniu waniliowego 40g
    5 łyżek cukru
    500 ml mleka
    3 łyżki mąki pszennej
    250 g margaryny (u mnie Kasia)
    1 łyżeczka kakao
Wystaw ocenę:

4.49 (162 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery Budynie

Budyniowy krem do ciast, tortów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W 200 ml mleka rozrabiamy budyń oraz mąkę pszenną. Pozostałą część wlewamy do garnka i gotujemy z cukrem. Gdy mleko wrze dolewamy proszek budyniowy i energicznie mieszamy do uzyskania gładkiej i jednolitej masy. Studzimy. Mikserem ucieramy margarynę, stopniowo dodajemy po jednej łyżce budyniu. Pod koniec dodajemy kakao. Miksujemy tak długo aż powstanie puszysty krem.

Porady

Ważne! Margaryna musi mieć temperaturę pokojową dlatego dobrze jest wcześniej wyjąć je z lodówki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować